Onkruid vergaat niet?

Het is zonnig, overal is groen en overal zijn bloemen. Ik zal eerlijk bekennen dat ik – als ik me “normaal” voel – de eerste ben die een boeket bloemen zou inruilen voor een reep Tony’s en menig bloem die m’n vriend (inmiddels ex) voor me plukte met een grote glimlach weer weggooide.

Maar ik ben ook psycholoog. Dus weet ik dat de kleur groen positieve energie geeft. En dat bloemen dat ook doen. Omdat het toch zomer is en FEM in the start-up phase zit (en ik dus net zo flexibel ben als de danseres van Step Up) dacht ik: doe eens gek. Pluk eens een bloem en vertrap ‘m niet.

M’n huisgenootjes hebben het geweten hoor. De buren ook, want ik pluk soms bloemen uit hun tuin (sorry not sorry, ze zijn heel aardig). Thank God voor openbare tuinen trouwens. Want wat heeft Lisanne gedaan: onze basic tuin met houten vlonder is omgebouwd tot een waar planten met bloemen paradijs. Onze schuur is helemaal geFEMmed (dat wil zeggen: ik heb oude truien en sjaals over de houten balken gegooid en mooie boeken en kaartjes uitgestald daar waar er plek was).

Toen Lyske een paar weken geleden – net voor we naar Vunzige Deuntjes @TivoliVredenburg vertrokken – moest lachen toen ik zei dat ik onze schuur kon omtoveren in The Rum Club, pakte ik dat meteen competitief op. Hop hop, nog meer truien en sjaals over the ceiling en meeega veel kaarsjes en planten in oude bierflesjes zetten. Daarbij: mijn mega vrolijke mintgroene picknickkleed op de grond.

Lyske’s reactie: ehm, dit gaat Jet te druk vinden, Lisan.

True story. Jet houdt van opgeruimd. Toen ik hier net kwam wonen (afgelopen november) vond ze het nog erg dat ik m’n tandpasta op het badkamerkastje had gezet. This girl. Inmiddels mag ik wel mijn tandpasta laten staan. Want, zo zegt Jet zelf, het is natuurlijk ook jouw huis.

Afgelopen week waren Jet & Lyske op Zakyntos. Oei. Ze lieten hun gekke roomie een hele week alleen in hun (ons) huis. Nouuuu dat hebben ze geweten. De buren ook, maar de buurvrouw zei dat ze het niet erg vindt als ik de muziek tot de max draai tot diep in de nacht. Mijn buren zijn zzp-er en dus ook zo vrij als een vogel. Awesome persons.

Maar goed, het is best mooi geworden. Toch roomies? Want voor Jet heb ik het Rum-Club-gehalte iets naar beneden gebracht en wat stijl toegevoegd. Met veel liefde van FEM. En voor Lyske heb ik ook wat wasjes gedraaid (en ontdekte ik pas toen ze een week weg was dat ZIJ dat allemaal voor me deed vanwege mijn chaos-ik-heb-zoveel-inspiratie-hoofdje). Dus thanks lieve Lys. You know you’re awesome right.

Wat ik leerde met tuinieren, is dat onkruid best sterk is. Maar dat het na een dag dood is als je het in een bos vol bloemetjes zet. So cute. Net het echte leven. Onkruid lijkt soms prachtig, zoals Trump. Maar onkruid is alleen maar mooi als het narcistisch – dat wil zeggen HALLO KIJK MIJ IK BEN ZO COOL – regeert. Ik ben blij dat – als onkruid in aanraking komt met bloemen – het vanzelf dood gaat. Onkruid staat voor mij gelijk aan hoogmoed, jezelf beter vinden dan een ander.

Gelukkig heb ik genoeg bloemen om me heen: m’n roomies, m’n fam, goede vrienden, Twitter-kennissen en natuurlijk mijn krachtige Fortesfamily. Dus het onkruid wat af en toe nog in mij woedt, gaat vanzelf dood. En dat doet wel zeer hoor, ik ga nu voor het eerst in m’n leven naar een psycholoog. Hij is man en jong en heeft een f*ck-the-labels-mentaliteit, dus prima voor mij. Maar dat ik er überhaupt heen moet, vind ik niet zo leuk (dat wil zeggen: hallo paniekaanval). Want als grote zus en psycholoog wil ik kosten wat het kost anderen helpen.

Gelukkig vind ik Brené Brown mega cool en is zij:
1. Wetenschapper
2. Sociaal wetenschapper
3. Net zo koppig als ik
4. Heeft ze wetenschappelijk aangetoond dat kwetsbaar zijn leidt tot:
4a. Innovatie
4b. Creativiteit
4c. Gezonde relaties

Nou. Dus terwijl ik ga leren om kwetsbaar te zijn, gaan jullie aan genderequality werken. Afgesproken?

Kusjes van Lisanne Aveline. Van FEM.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s