FEMs home

It’s a beautiful day to be FEMale, male, or something in between.

Leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn passie voor gendergelijkwaardigheid en diversiteit. Laat je vooral inspireren. Heb je vragen of feedback? Deel het via onderstaand formulier, zo komen we samen verder. #sharingiscaring enzo

Lisanne Kemp, MSc. Arbeids- en Organisatiepsycholoog en oprichter van FEM.

Over FEM

FEM staat voor female equals male. Vrouwen en mannen zijn even waardevol & gelijkwaardig aan elkaar. Natuurlijk zitten er verschillen tussen mannen en vrouwen, maar ze zijn beide mens en verdienen gelijke kansen. Trouwens: ook iedereen die zich niet in een gendervakje wil plaatsen is awesome*.

*Confession: ik vond dat eerst raar, maar nu zie ik dat het alleen maar betekent dat je een open mind hebt, love it!

Good to know: genderongelijkheid is vooral onbewust. Je doet het niet expres! (fjieuw)

Maar, nu je je hiervan bewust bent…

FEM – her vision


FEM richt zich op het verbeteren van gendergelijkwaardigheid in Nederland*, door het bewustzijn van genderongelijkheid te vergroten en inspirerende vrouwen en mannen op femalequalsmale.com een podium te bieden.

Dit doet FEM door opiniestukken te schrijven en rolmodellen te interviewen (voor FEM & MEF), door inspirerende mensen te interviewen, door stukjes van feministische boeken voor te lezen via #femreads en door te inspireren via social media (insta @femalequalsmale, o.a. hoogtepunt ‘FEM Fit’ & tweets @femlisanne).


FEM founder: Lisanne Kemp

FEM is opgericht door Lisanne Kemp, arbeids- en organisatiepsycholoog, grote zus van Christa en Tirza en christen. Ik hou van goede wijn en word blij van psychologische en/of Bijbelse wijsheden, diversiteit en gerechtigheid, maar ook van schrijven, dansen, tennissen en kletsen met vriendinnen.

Ik ben gepassioneerd om anderen te helpen en de negatieve invloed van stereotypes te doorbreken. Niet alleen stereotypes over mannen en vrouwen, maar ook over mensen met een donkere huidskleur, starters, oudere mensen, homo’s, transgenders en ga zo maar door.

P.S.: paars is zeg maar echt FEMs kleur. Het is de combinatie van roze en blauw, female equals male (FEM) én male equals female (MEF) dus.

Neem contact op

FEM (@Utrecht)
Arbeids- en organisatiepsycholoog Lisanne Kemp
Insta @femalequalsmale
Twitter @femlisanne

Feedback of een vraag? Let FEM know.


Copyright FEM – Alle rechten voorbehouden