FEMs Egalité

Ben je inspirerend, vind je genderequality (en diversiteit in ’t algemeen) belangrijk en hou je ervan om eerlijke feedback te geven? Kan je dat ook nog eens op een opbouwende manier doen?

Dan is de ‘person-job match’ tussen jou en ‘FEM consultant’ perfect.

Omdat FEM non-profit is, is dit ook een ‘non-profit’ vacature. Al profiteer je er natuurlijk wel van, want het is heel laagdrempelig en superleuk om FEM verder te helpen ;)! (Plus, een ander helpen zonder iets terug te verwachten is goed voor je self-esteem, dát is nog eens grappig bedacht van God).

Je mag zo regelmatig feedback geven als jij wilt, maar minstens één uur per maand. Maar… Waar geef ik dan feedback op? Nou, het ligt eraan wat jij kunt. Een aantal voorbeelden:

  1. Als ict-er geef je feedback op mijn website. Op hoe het technisch gezien in elkaar zit. Melvin en Paul doen dat. Heel fijn.
  2. Als psycholoog geef je feedback op hoeveel ik werk en hoe (on)rustig ik over kom. En vraag je af en toe: girl, slaap jij eigenlijk nog? En check je mijn psychologisch redeneren in m’n schrijven.
  3. Als pedagoog draag je vooral kennis over – over hoe jij ziet dat jongens en meisjes (in de klas bijvoorbeeld) met elkaar omgaan. Of wat je in de opvoeding ziet gebeuren qua verschil tussen jongens en meisjes. Als ik een blog over kids schrijf, geef je me dus advies.
  4. Als 45-plusser (ofwel: senior career consultant) gebruik je je levenservaring om m’n af en toe opkomende trots wel te bevestigen, maar ook te relativeren.
  5. Als creative consultant zet je je creatieve brein in om met FEM te brainstormen over uitbreiding (want uiteindelijk lijkt het me cool als FEM meerdere units krijgt: zoals FEM – organisatieadvies, FEM – coaching en een YouTube-account FEM Fatales met women- and male-empowerment videoclips.

Denk mee! Help FEM haar visie – (gender)gelijkheid voor iedereen in Nederland – te realiseren.

F E M s ~ E G A L I T É a.k.a. CONSULTANTS
(d o n ’t f o r g e t t h a t y o u ‘r e a w e s o m e !)

FEMs Egalité is
* JOYFUL
* CREATIVE
* HONEST
* INTELLIGENT

Van links naar rechts: Lisanne Aveline (FEM herself) – Lyske Boer ~fit consultant – Jet Bekker ~juf Jet – Sanne Nannes ~pedagogisch consultant

GOD // Em. prof. dr. +
Senior+ consultant
Maak je een grapje? Nee, hij(/zij/oz) is écht FEMs adviseur. Met een PhD+ in o.a. dankbaarheid, rechtvaardigheid en onvoorwaardelijke liefde, is Hij duidelijk de meest senior adviseur van de wereld (met tientallen jaren ervaring tot de macht infinity). En Hij werkt als freelancer voor FEM, love it. Indrukwekkend cv wel, hè?*

*Ook God als adviseur inschakelen? Lees zijn beroemde (en beruchte) proefschrift, de Bijbel, eens door.
Woon je niet in NL? No problem, Hij is altijd dichtbij. Als je trouwens vooral wijsheid wil, begin dan bij Spreuken (Proverbs).


CAROLINE KEMP // FAM, Sr.
Mama en senior life consultant
Mam is heel lang manager geweest. Manager huishouden (nog steeds trouwens). Ze lijkt een beetje op die mooie vrouw die in Spreuken 31 wordt beschreven. “Ze waakt over haar huishouding, nietsdoen is haar onbekend. Haar kinderen prijzen haar, haar man bejubelt haar: ‘Er zijn veel sterke vrouwen, maar jij overtreft ze allemaal’.” (Spreuken 31:27-29). Dankjewel dat je al die jaren beschikbaar was voor quality time thuis, mams.

“Ze waakt over haar huishouding, nietsdoen is haar onbekend. Haar kinderen prijzen haar, haar man bejubelt haar: ‘Er zijn veel sterke vrouwen, maar jij overtreft ze allemaal’.”

Spreuken 31: 27-29


PAUL VAN NOORT // PhD
Senior career consultant
De man die mijn enthousiasme niet remt, maar zijn senioriteit inzet om m’n passie te structureren. Hij leert me van FEM, ‘mijn eerste kind’, te houden in plaats van meteen 30 kiddo’s te krijgen die, zoals hij verwoordt, “de stille hongersnood zouden sterven.” “Wil je dat, 30 kinderen?” Dus ik: “Ehhhh, ik dacht even van wel, maar never mind.” Thanks dat je m’n potentie ziet Paul, I love you for it. Oh, en ook al gedraag je je nogal stereotype wegens je technische skills, zelfs dat waardeer ik. Ik weet inmiddels dat je een beetje vreemd bent en je bent eigenlijk gewoon heel cute. (Nog even een stereotype in de brand: mannen zijn schattig en dat is leuk!)


MELVIN RIETKERK // FAM, HBO
Senior ict consultant
Hij is al heel lang samen met mijn (leukste) nichtje, en echt een goede ict’er. Vriendelijk, relaxed en een goede man voor haar. Dan begin ik je als ‘nichtje van’ ook heel aardig te vinden. Dus yay, ik voeg je graag toe aan mijn consultant-groep. Relaxed dat je af en toe wil helpen om dingen technisch beter te maken. Je bent super.


CHRISTA KEMP // FAM, HBO
Junior fit consultant
Chris heeft echt veel potentie, ook al ziet ze dit zelf niet altijd (maar ja, ze is een vrouw hè #f*ckdieonzekerheid). Ze studeert Voeding & Diëtetiek in Amsterdam en is daar echt goed in. Te pas en te onpas geeft ze me voedingstips (waar ik dan soms geïrriteerd van raak, maar eigenlijk is gezond eten gewoon goed). Dan maakt ze weer een voedingsschema voor m’n vriend, voor papa, voor een kennis. Ze is nog maar tweedejaars en toch gaat dat al heel goed. Ze houdt van gezond, lekker, maar haalbaar. Want “als je chocola wilt eten, dan moet je dat toch gewoon doen?” Met daarbij: “het liefst dan wel puur, dat is beter.” Fijn om je in het team te hebben. Love you, sis!


TIRZA KEMP // FAM, Jr. met sr. hartje
Junior fearless consultant
Lieve Tirs, wat ben jij een betweter. Zo was ik ook op m’n 17e (zijn we zusjes ofzo?). De laatste jaren kwam die houding steeds vaker naar voren. Waar ik als grote zus eerst altijd de discussie won, ging je nu ineens tegensputteren. Wennen, maar zo leuk! Wat ben jij al wijs en zo gericht op God. Toen je het afgelopen jaar heel erg bezig ging met ‘fearless leven’, inspireerde mij dat ook. Dus ik heb de laatste maanden een aantal ‘fearless keuzes’ gemaakt. Jij vindt dat soms gek – net als sommige anderen – maar je veroordeelt me nooit. Je vraagt alleen met grote ogen: WAAROM? En luistert dan naar m’n onderbouwing. You’re awesome, fijn dat je ook (de jongste!) consultant wilt zijn. Love you.


NICOLETTE PETERSEN // MSc
Junior filosofisch consultant
Sinds we fietsvriendinnen zijn, zijn we onafscheidelijk. Waar we het de eerste weken van onze vriendschap alleen over roosters, gymleraren en andere jongens konden hebben, is dat na bijna 15 jaar uitgegroeid tot de beste vriendschap ever. (Plus, we zijn altijd al goed geweest in dromen, want “stel dat we een poepvlieg en bananenvlieg zouden zijn?”). Jij bent raar en ik ook, dus dat matcht. Jij bent koppig en ik ook, dus dat matcht (waarom ging je ook weer Rechten studeren…?). Maar je bent ook superlief, slim en idealistisch. Dus daarom ben ik heel blij met jou als m’n FEM consultant!


CISKA VAN DER ZIJDEN // MSc
Junior filosofisch consultant
Hallo awesome (oud-)roomie van mij. De appel van mijn peer. Wat filosoferen wij veel. Ik dacht altijd dat ik te cool was om filosoof te zijn, maar jij leerde mij dat dat dus gewoon samen kan gaan. En dat je dan ook nog christen kunt zijn (al ben jij dat niet meer, maar dat mag ook gewoon). Je verbaasde me altijd weer met de gekste theorieën, waarvan we niet konden aantonen dat ze onwaar waren (“want wat als ik jou ben en jij mij? Alleen minder of juist verder ontwikkeld? En weten we het alleen niet”). Waar we het sowieso over eens zijn: eenhoorns bestaan gewoon. En wie dat niet gelooft is een mietje (eenhoorns geloven nog wel in jou, hoor). Fijn dat je onderdeel wilt zijn van FEM, you’re great!


RENATE DEN BAK // MSc
Medior science consultant
Ik ken je al meer dan 10 jaar en vind het mooi om te zien hoe je de afgelopen jaren steeds ‘verliefder’ werd op de wetenschap. In je Research Master bleek jij een van die zeldzame mensen te zijn die statistiek daadwerkelijk leuk vindt. Wauw. Je bent kritisch, grappig, intelligent en stelt goede vragen. Ik ben blij met je geduld, je goede feedback en je enthousiasme voor FEM. En ik vind het leuk om te zien dat je nu ook je eigen onderneming opzet: Studio Soarsa. Pas werkten we voor het eerst samen voor de Moederdag blog: jij maakte de foto’s en ik deed het interview. Superleuk om dit samen te doen.


LYSKE BOER // HBO
Senior fit consultant
Wij zijn dus al meer dan 20 jaar vriendinnen – we zijn alleen vergeten daar een groot feest voor te geven. Maar blij dat we dat wel gaan doen als we 25 jaar vriendinnen zijn (nog 2 jaar wachten!). Ik kan altijd heerlijk met je feesten, maar ook met je huilen als we weer eens een jongenshart hadden gebroken (of hij die van ons). Stee, Lloret en nu Tivoli, het is fijn met jou. En je hebt je ineens sinds een paar jaar ontpopt tot fitgirl, waarvan ik eerst dacht. ‘Girrrrrrrl, geniet eens van het leven.’ Maar dat deed je gewoon, alleen dan gezond. En als mannen en vrouwen fitnessen, maken ze meer testosteron aan (ja, vrouwen hebben ook testosteron). Waarvan ze allebei daadkrachtiger worden. Dus fijn dat jij al onze lezers daar eens wat tips voor wilt geven. Je bent geweldig.


JET BEKKER // HBO
Senior pedagogisch consultant
Juf Jet, en dan ook nog eens mijn huisgenootje en vriendin. De laatste maanden zijn we in rapido tempo uitgegroeid van ‘feestvriendinnen’ naar echt goede vriendinnen. Lekker veel drama in onze levens de afgelopen maanden, maar ook heel veel leuke dingen. Je weet zo veel over kinderen en over de manier waarop ze leren. Dus fijn dat je daarin veel toe wilt voegen aan FEM. Je bent intimiderend, maar op de beste manier. #kanooknietandersmetzulkroodhaar #redsonfire


SANNE NANNES // MSc
Senior pedagogisch consultant
San, ik vind jou echt leuk. Ik moest me er eerst even overheen zetten dat je op hetzelfde type man viel, maar daar konden we in Lloret – en nu ook nog – gewoon hard om lachen (want hij had uiteindelijk allebei onze harten een beetje gebroken, dus ja hè #girlpower). Je bent pedagoog en door de jaren heen zo zelfverzekerd geworden, heerlijk! Je hebt me aan ‘Damn honey’ de podcast geholpen, en dat heeft FEM weer in werking gezet. Fijn om jou in m’n team te hebben.


ANNELIEKE KEMP // FAM, HBO
Medior pedagogisch consultant
Wat ben jij een doorzetter, Anneliek. Van jongs af aan hou je al van kinderen en dat is alleen maar sterker geworden door je studie en stages. Nu werk je met autistische kinderen, en ik vind je geduld en liefde voor hen inspirerend. Fijn dat je jouw kennis en kunde ook voor FEM wilt inzetten. Blij dat je mijn nichtje én FEM consultant bent!


ROOS VERKIJK // FAM, HBO
Junior life coach
Roos is sinds ik lid werd bij dispuut Fortes mijn ‘Fortes-zusje’. Door de jaren heen groeiden we steeds meer naar elkaar toe en ik vind het heerlijk om te zien dat je je de laatste tijd ontwikkeld hebt tot life coach. Toen ik er even doorheen zat, luisterde je en mocht ik even lekker dramatisch zijn. “We love drama,” maar dan wel met humor. Supercool dat je me wilt coachen in het “Pure love” programma, zodat ik mezelf nog beter leer kennen. Je bent geweldig little sis!


SHARON VOORTMAN // MSc
Junior writing consultant
Toen ik mijn afstudeerstage bij SheConsult liep, kwam er een enthousiaste mail binnen van Sharon. Van Vreneli mocht ik haar uitnodigen op gesprek en – tada – ze was direct aangenomen. Ik merkte dat Sharon dingen snel oppakt, ambitie heeft en creatief is. Dus fijn dat je ook voor FEM wilt werken en de kwaliteit van m’n blog helpt verbeteren!


ZILLAH DE BRUIJN // HBO
Medior writing consultant
Deze chick heb ik jaren geleden ontmoet in de kerk in Nieuwegein. Omdat ik haar heel lang niet meer gezien heb, lijkt ze nog steeds ‘het kleine meisje van toen’. Maar dat is ze niet. Ze is inmiddels getrouwd en mama. En een enorm sterke vrouw die goed kan schrijven. Dus ik ben blij dat je FEMs team wilt versterken, Zillah!


LOÏS TIMMER // FAM, MBO
Junior frikan-foto consultant
Mijn (ooit) kleine nichtje is mama van de prachtige Evi. Toen we elkaar vorige week (na jaren alleen insta-contact) weer een dagje spraken, ontdekte ik dat ze veel heeft meegemaakt, maar daar heel sterk mee omgaat. Voorbeeld: muziek op de max, ramen open en over de busbaan en het fietspad naar het Strijkviertel rijden omdat de zon scheen, met mij naast haar… Was hilarisch en gelukkig van korte duur haha. Er kwam namelijk een bus aan, OEPS).
Makes me proud to be her family. Ze houdt – net als FEM – van frikandelbroodjes en we herinneren elkaar via insta dat frikandelbroodjes super zijn (meer vet is meer kilo’s & dus meer om van te houden). Daarbij is ze fotomodel en gaan we binnenkort een FEM shoot doen, love it already. Je bent geweldig, Lo!

In FEM’s tuin met Lo & m’n favo spijkerjasje.