FEM – Blogs

Hi lieve lezer,
Dit is de pagina voor al mijn blogs, die zijn opgedeeld in een aantal categorieën. Prepare yourself for some FEM~magic:

#1: FEEDBACK FOR FEM
Blogs waarbij ik mezelf feedback geef of feedback beschrijf die anderen (vaak FEM consultants) mij doorgaven.

#2: EQUAL COUPLES // Nog geen blogs
Interviews met equal couples: dus stellen die evenveel werken en evenveel in het huishouden doen. Love those couples :).

#3: WOMEN AT WORK
Voor interviews met ambitieuze vrouwen: zoals ondernemers, kappers, CEOs, zzp’ers en horeca-bazen. You go, women (or girls, whatever you prefer).

#4: MEN AT HOME // Nog geen blogs
Voor interviews met mannen – vaak papa’s – die er bewust voor kiezen om 3 dagen of minder te werken. You go dads! F*ck the Nederlandse norm.

#5: STOMME MANNEN
Mannen die aan mansplaining doen. Bye bye.

#6: STOMME VROUWEN
Vrouwen die aan gossip doen. We moeten elkaar supporten en kansen gunnen, niet elkaar naar beneden praten.

#7: BIJBELS FEMINISME
Grappig genoeg is de Bijbel – hoe oud ook (naar schatting zijn de ruim 60 bijbel-boeken in de periode van 900 jaar voor Christus tot 70 na Christus geschreven) – feministisch*. Jezus spreekt over liefde, niet veroordelen en laat keer op keer zien dat hij van diversiteit houdt. I’m sure God loves genderequality. Fijn, hè. Dus daar blog ik ook soms over, want de Bijbel bezit nogal veel wijsheid. Dus dat wil ik met alle liefde delen met mijn lezers.

*Schrik niet. Feminisme staat voor gelijkwaardigheid & inclusiviteit en is óók pro-man.

#8: GENDER-EQUALITY
Opinie-stukken op het raakvlak van gender-equality (gendergelijkheid).

#9: VAN andere FEMinisten/egalisten
Van mensen zoals mijn senior career consultant, Paul. Die ook pro-man én pro-vrouw zijn. En die goed kunnen schrijven :).

#10: FIJNE MUZIEK
Women ánd male empowerment songs waar FEM blij van wordt.

#11 ONGEVRAAGD ADVIES van FEM
De CEO van Schouten & Nelissen noemde me “preacherig”, toen ik hem een feedback-preek over jong talent gaf. Hij had gelijk en leerde me wat ik eigenlijk al wist: stel vragen! Geef daarna pas advies. Tijdens mijn studententijd werkte ik bij Procam, waar ik de CEO – ook ongevraagd natuurlijk – adviseerde over hun beloningsbeleid. Hij – en Camiel van SN ook – wuifden m’n adviezen niet weg, maar namen me serieus en daar word FEM blij van.

In sommige categorieën staan nog geen blogs. OH NO, HOE KAN DAT NOU, ER IS IETS MIS, hoor ik je denken in Capslock, met rollende ogen en rode wangen van de opwinding. Spoiler: FEM is een start-up. En start-ups maken kleine foutjes. En hoe meer fouten, hoe meer ik leer en hoe sneller ik innoveer. Leuk, hè?

Dus ken je een equal couple, een ambitieuze vrouw, een superdad, of ben je zelf een stomme vrouw of man? Meld je even bij mij. Dan drinken we een kopje koffie, een GT of een goed glas wijn, en praten we over wat je wilt vertellen. Als je een goed verhaal hebt waar lezers wat meer gender-equal van worden en geïnspireerd van raken, kom jij op FEM!